woensdag 2 oktober 2013

De basics - wangen

Perfect aangebrachte bronzer, highlighter en blush.. Ik vind het prachtig! Maar waarom zou je het aanbrengen? En nog belangrijker: hoe ga je het aanbrengen? Ik ga het jullie uitleggen. 

Als eerste: waarom zou je het aanbrengen? Simpel: de bronzer en highlighter om je gezicht een andere vorm te geven, meestal doe je dat om je gezicht wat slanker te laten lijken. Blush is bedoeld om wat kleur aan je gezicht te geven.

❦
Mooie MAC-blushes. Want!

En hoe ga je dat dan doen? En met wat? 
Blush: blush heb je net als vele andere make-up producten in een paar vormen. De bekendste is poeder, en daarna komt de cream blush. Maar daarnaast heb je ook nog sticks, blush uit een tube en blush in een nagellak potje, die vorm dan tenminste, waarmee je de blush met een soort van nagellak kwastje op kunt smeren. Blush gebruik je op de appeltjes van je wangen (lees: als je (nep)glimlacht, de meest uitstekende delen vlak onder je ogen naast je neus). Ik vind het fijnst om het gewoon met een poeder en een kwast aan te brengen. Cream blush breng je gewoon aan met je vingertoppen, en smeert dat een beetje uit. Stick en tube hetzelfde verhaal. 

How to apply blush
Hier een voorbeeld waar je de blush aan moet brengen in vergelijking met welke vorm gezicht je hebt

Bronzer: gebruik je om je gezicht wat slanker te laten lijken, d.m.v optische schaduwen in je gezicht aan te brengen, waardoor bijvoorbeeld je jukbeenderen wat meer naar voren steken. Dit doe je door de bronzer nét onder de jukbeenderen aan te brengen. In dezelfde vormen verkrijgbaar als bij de blush. Ik vind het het fijnst om het met een blush kwast aan te brengen, maar je hebt speciale 'contour kwasten' die misschien wel fijner voor jou werken. Naast het slanker laten lijken kan je je gezicht natuurlijk ook wat bruiner laten lijken. Dit doe je door een beetje van de bronzer over het hele gezicht te gebruiken (niet te veel, dan lijk je op een oempaloempa). 

How to apply bronzer
Hier zie je waar je bronzer het beste aan kunt brengen, om je gezicht slanker te laten lijken. 

De laatste, highlighter: versterkt de bronzer nog een beetje door het er net boven aan te brengen. Heel simpel: als je boven iets donkers iets lichts aan brengt, lijkt het donkere nog donkerder. Duidelijk? Het is nou eenmaal moeilijk uit te leggen in woorden. Dus op je jukbeenderen, zodat die meer naar voren lijken te steken. Verder kan je het ook nog op je neusbrug gebruiken, zodat je neus wat slanker lijkt. Dit wordt al helemaal versterkt als je ook nog eens bronzer naast de neusbrug aanbrengt. Weer in dezelfde vormen verkrijgbaar als bij de blush en bronzer. 

Sleek Face Palette
Een mooie bronzer - highlighter - blush, in een palette. Handug!

Ik hoop dat je wat aan mijn uitleg hebt gehad. Bedankt voor het lezen, 
liefs, Beauty From The Block. 

<3
Kim Kardashian, gebruikt het allemaal! Zie je hoe slank haar gezicht lijkt?

Geen opmerkingen: