vrijdag 11 oktober 2013

Nagelbehandeling

Ik ben persoonlijk nog nooit naar de manicure geweest. Maar dat is ook niet nodig, met deze stappen kan je thuis je eigen manicure houden! Nu het wat kouder word, schreeuwen je handen ook om een goede verzorgingsroutine. Als je dit nou een keer in de één à twee weken doet, zullen je handen en nagels er mooi verzorgd uitzien!

nakobia
Wat je nodig hebt zijn: nagellak remover, een bakje met lauwwarm water, scrub (dit mag gewone lichaamsscrub zijn) eventueel citroensap als je nagels wat vergeeld zijn door nagellak, een nagelriem terugduwer (bokkepootje heet dit, geloof ik?), nagelriem olie, nagelvijl en handcreme. Als je hierna ook verder wilt met je nagels lakken, heb je natuurlijk ook een basecoat, nagellak en een topcoat nodig.

Stap 1: Nagellak verwijderen, weken
Als je nog een restje nagellak ophad, haal dit dan eerst weg met een watje met wat nagellak remover. Daarna ga je je handen in het bakje/wasbak met lauwwarm water 3 minuten laten weken. Zo worden je nagels en handen lekker zacht. Tip: zet ondertussen een youtube-filmpje op, of lees een boek (je moet alleen wel dan de bladzijdes omslaan).

Stap 2: Scrubben en citroensap
Nu ga je je handen scrubben. Door het weken zijn je handen al lekker zacht, maar na het scrubben zullen ze nog veel zachter zijn. De scrub haalt namelijk het restje dode huidcellen weg. Als je dit hebt gedaan (het water uit je bakje mag je trouwens wegspoelen), en je nagels zijn vergeeld van nagellak dragen, ga je nu je nagels in een bakje met citroensap laten weken. Dit doe je ongeveer 2 minuten.

Stap 3: Nagelriemen terugduwen en vijlen
Omdat je handen en nagels nu goed zacht zijn, is dit een goed moment om je nagelriemen terug te duwen met een klein terugduwertje en om je nagels te vijlen. Knip je nagels niet, maar vijl ze! Knippen is zo ontzettend slecht voor je nagels, en van zo'n goedkoop houten vijltje worden je nagels ook nog eens super sterk. Je nagels kan je verschillende vormen vijlen, denk aan: rond, vierkant, of zelfs in een punt. Als je je nagels wil lakken, kan je dat nu doen.

saraluna | via Facebook

Stap 4: Nagelriem olie en handcrème
Zo, het gevijl gescrub en geweek is nu klaar, nu de afsluiting. Smeer je nagelriemen goed in met nagelriem olie, hier worden je nagelriemen mooi van en je nagels sterk van. Als dat een beetje is ingetrokken, kan je een lekkere dikke handcrème op doen. Klaar is Kees!

Bedankt voor het lezen,
liefs, Beauty From The Block.




Geen opmerkingen: